1RR.CZ 1. realitní revue

Prague Food Festival letos podesáté

V Královské zahradě Pražského hradu letos proběhne jubilejní X. ročník Prague Food Festivalu. 27. - 29. května budou mít návštěvníci možnost ochutnat jídla šéfkuchařů z Maurerova výběru. Tento rok akce představuje v širším měřítku filosofii „Taste Waste“, prostřednictvím které se odsuzuje plýtvání. (Organizátor Pavel Maurer odpovídal na naše otázky zde.)

 

Pražský hrad

Festival vystřídal mnoho krásných míst v centru Prahy. V roce 2007 se akce konala na pražské Kampě, mezi úspěšné adresy patřil také Slovanský ostrov, nábřeží u Karlova mostu. Již šest let se Prague Food Festival uskutečňuje na Pražském hradě – tedy na místě spojeném mj. s Karlem IV – českým králem a římským císařem. Proto nemůže chybět královsko-císařské menu.

Letos je tomu 700 let od narození Karla IV., i z toho důvodu Czech National Culinary Team AKC ČR si pro návštěvníky stánku Czech Tourismu připravil historické menu. Návštěvníci akce budou mooci ochutnat pokrmy a nápoje, které je vtáhnou zpět do 14. století a připomenou jim, jakou podobu měla gastronomie v časech otce vlasti.

 

Participující restaurace a kuchyně, na které se zaměřují

(nová) Adore restaurant / mezinárodní
Angusfarm / česká, steakhouse, mezinárodní
Aureole Fusion Restaurant / asijská, orientální, thajská, pacifická, mezinárodní
Café Amandine / francouzská
(nová) Etnosvět / vegetariánská, mezinárodní
Farma Košík / česká, regionální, slovenská
(nová) Gran Fierro / argentinská a mezinárodní
(nová) Hostaria / italská
Chateau Mcely, Piano Nobile / česká, mezinárodní
KOBE / asijská a steakhouse
La Bodeguita Del Medio / kreolská a mezinárodní
Le Grill, The Grand Mark Prague / česká, francouzská, středomořská
(nová) Mirellie / středomořská
Monarchie / česká, rakousko – uherská, mezinárodní
Oliva by Amandine / francouzská a středozemní
Rezidence GOLF / česká, mezinárodní
(nová) Sabores Tapas & Vinos
U Emy Destinové /mezinárodní
U Štěpána / BIO, česká, steakhouse
Zátiší Group (Bellevue, V Zátiší, Žofín Garden) / česká, indická, mezinárodní

 

Oficiální nápoje Prague Food Festivalu

Lobkowicz
Pivovary Lobkowicz minulý rok načepovaly téměř 10 000 festivalových piv, na které se mohou návštěvníci těšit i tento rok. Gurmáni v  areálu Pražského hradu budou mít příležitost párovat lahodné pokrmy s prémiovou řadou piv Lobkowicz. Vedle již tradičních a úspěšných nápojů Lobkowicz Premium Ležák a Lobkowicz Premium či Nealkoholický bude připraven rovněž opravdu černý ležák, tradiční pšeničné pivo, nebo oblíbené kvasnicové pivo, které získalo prestižní ocenění Zlatá pivní pečeť 2016

Korunní
Zažitá představa, že vody chutnají všechny stejně, je zcela mylná. Rozdíly jsou v mnoha případech markantní a ne každá voda se například chuťově snoubí s vínem. Korunní je jako jediná držitelem certifikátu Voda vhodná k vínu, a tak pořadatelé téma voda a víno vzali za své. I zde ale platí určitá pravidla, a tak se například k šumivému vínu hodí jiný druh vody než k polosladkému bílému.

Veuve Clicquot
Na místě festivalu nebude chybět Veuve Clicquot Champagne lounge – ideální lokace s výhledem na celou Prahu pro zpříjemnění dne i gastronomického zážitku se skleničkou věhlasného šampaňského.

Hennessy
Dvě a půl století se vyrábí koňak Hennessy na jednom místě, se stejnou péčí a touhou po dokonalosti. Jeho tajemství chrání již osmé pokolení z rodiny Fillioux, ochutnávka je připravena na Food Festivalu v Hennessy Cognac Baru.

 

Víno

Tento rok v areálu Královských zahrad pořadatelé preferují vinaře z ČR. Sdružení Ekovín se zastoupením výrobců Vinařství Gotberg, Víno Marcinčák, Rodinné vinařství Kadubcovi, Vinařství SPIELBERG a Templářské sklepy Čejkovice budou nabízet vína z ekologické produkce.

Vinařská unie ČR je nejstarším vinařským svazem u nás. Svá špičková vína z nejznámějších oblastí Moravy představí Vinařství Bzenec, Chateau Valtice, Mikrosvín Mikulov, Vinařství Baloun, Vinařství Kovacs, Vinařství Reisten, Vinium Velké Pavlovice a Bohemia Sekt. Nově se na festivalu samostatně představí známá značka Vinselekt Michlovský,  která nabízí široký sortiment vín včetně kombinace vína s čokoládou.

 

 

Bary

Bodeguita del Medio
Ochutnávka skutečné Kuby včetně tance pod taktovkou Maykel Eduardo Varona Talavera. K tomu obsluha těch nejlepších z české barové zcény, karibská kuchyně, dary moře…

Prolog Bar
 "The Exceptional Cocktail Bar" - je výjimečné místo a přináší širokou nabídku exkluzivních destilátů, 21 signaturních koktejlů, některé dokonce obsahují jedlé zlato, jiné jsou obzvláštněny kouřovou show...

Také mnoho dalších zážitků nabízí letošní  Prague Food Festival.